כשאדם לא מצליח להירדם, הוא חווה סבל של ממש. גם לאחר היקיצה נמשך הקושי בגלל שבהיעדר שינה מספקת ישנה תחושת עייפות לאורך חלקים גדולים מהיום, ובנוסף מערכות חיוניות בגוף לא מתפקדות באופן מיטבי.
במצב שכזה קל להבין מדוע היד מושטת אל חפיסת הבונדורמין – כדור יעיל במיוחד להשריית שינה בזכות חומר פעיל בשם ברוטיזולאם.
יחד עם זאת משפחת הבנזודיאזפינים שאליה משתייך החומר הנ"ל ידועה גם בתופעות הלוואי שהיא עלולה לגרום להן, ובפרט אם ישנה חריגה מהמינונים המומלצים.
בין תופעות הלוואי האפשריות: בלבול, קשיים בנהיגה, קואורדינציה לקויה, פגיעה בזיכרון וטשטוש. כמו כן עלולה להתפתח סבילות לכדור וכתוצאה ממנה צורך בהגדלת המינונים.
גמילה מבונדורמין מנתקת את התלות ומאפשרת לחיות חיים בריאים יותר, ורצוי מאוד לבצע אותה בעזרת מומחים בתחום – נשות ואנשי המקצוע של עמותת מעל הסם.
למה חשוב לבצע גמילה מבונדורמין בעזרת מומחים בתחום?
- תסמיני גמילה קשים – גמילה מבנזודיאזפינים עלולה להיות מלווה בהזעה מוגברת, בחילות, נדודי שינה, דופק מואץ, רעידות, חרדה ותחושות קשות אחרות.
בהתאם חשוב לבצע את הגמילה תחת השגחה של צוות מנוסה שיספק מענה גם לפן הפיזי וגם לפן הנפשי. - התאמה מדויקת של התהליך לאדם – לכל אחד ואחת ישנם צרכים אחרים ומאפיינים שונים, ולכן חשוב שתהליך הגמילה מכדורי שינה – שחייב להיות הדרגתי – יותאם באופן מושלם לכל הפרמטרים הרלוונטיים, ולשם כך נדרשים בקיאות מקצועית וניסיון רב.
- הצלחה ארוכת טווח – בכל התמכרות, לרבות לבונדורמין, יש יסוד נפשי. בלי טיפול רגשי שמקנה לאדם כלים להתמודד עם מצוקות שונות הוא עלול לחזור לשימוש לא נכון בכדורי שינה, או חומרים פסיכואקטיביים אחרים.
איך נגמלים מבונדורמין? גמילה מכדורי שינה בליווי מומחים
גמילה מבונדורמין מחייבת כאמור עזרה של מומחים בתחום.
עמותת מעל הסם שבראשה עומד סרגיי יורצ'נקו כבר רשמה הצלחות רבות מאוד בעזרה לאנשים שהתמכרו לכדורי שינה וכן תרופות אחרות.
העמותה, שמפעילה את מרכז הגמילה המתקדם רנסנס ויקטוריה, אמונה על התאמה מדויקת של תהליכי גמילה מכדורי שינה למאפיינים הספציפיים של כל אחד ואחת, על ליווי צמוד בשלבים הקריטיים של ההתנקות וגם לאחר מכן, ועל שילוב טיפול רגשי בשיטות המתקדמות ביותר – כל מה שצריך כדי לייצר חיים בריאים ומיטיבים.