גמילה מהרואין

גמילה מהרואין מהווה הפתרון המרכזי למכורים לסם זה. הרואין, חומר השייך למשפחת האופיאטים, נחשב לחומר ממכר באופן הרסני ביותר. בהתאם, לא מפתיע שבארץ, ובהתאם לפקודת הסמים המסוכנים, נחשב ההרואין אסור. מעבר לכך, ובשל ההשלכות הפיזיולוגיות והנפשיות שלו, נושא ההרואין בהשלכות עצומות גם על הסביבה של המכור.

גמילה מהרואין לאחר התמכרות

הרואין נחשב לסם אופיאטי חצי סינתטי, ובמקרים רבים אף משמש כמשכך כאבים. השימושים בחומר זה הם רבים, וכוללים, למשל שימושים רפואיים. במדינות אירופאיות, כדוגמת אנגליה, הרואין מוגדר כתרופת מרשם והשימוש בה הוא חוקי. עם זאת, ומשום שהרואין נחשב לסם ממכר, שימוש קבוע בו יכול להוביל להתמכרות קשה ברמה הפיזית והנפשית. בהתאם לכך, ישראל אוסרת על אחזקת סם זה, ואף על ייצור וסחר בו – אחרת ניצבת בפני העוסקים במלאכה תקופת מאסר.

ההרואין, כאמור, שייך למשפחת האופיאטים, וההתמכרות היא כה קשה, שמספיק שיעברו 24 שעות כדי שיופיעו תופעות גמילה קשות ולמצוקה גופנית עצומה. אך אין זה אומר שהתקווה נעלמה, ואין דרכים באמצעותן ניתן לגמול אנשים – להיפך. ישנן תרופות רבות המסייעות למכורים לעבור את תהליך הגמילה תוך הקלה על התסמינים הכואבים. עם זאת, השלב הראשוני והמכריע בטיפול במכורים להרואין כולל את הסרת התלות הפיזית בחומר הממכר.

לצד התהליך הנ"ל, מופיעים בתהליך ההחלמה גם תסמיני גמילה כואבים. צוות מומחים המלווה את המשתקמים ימליץ על שימוש במתדון – חומר הנחשב למקביל לחומרים אופיאטים. כתוצאה מכך, יש ביכולתו של המתדון להעניק למשתמש תחושה המדמה את מה שההרואין מעניק. לכן, לאורכם של ימי הגמילה הראשונים, נחסכת מהמטופלים הכאבים של תסמיני הגמילה, לצד הפחתת הרצון להשתמש שוב בהרואין.

בנוסך לכך, יש ביכולתו של טיפול התנהגותי להשפיע באופן חיובי על המשתקם, לייצב את רגשותיו ולחזק את אופיו השביר. צוות מומחים במרכזי גמילה יידע להתאים את הטיפול למשתקם, לסייע לו עם מתן התרופות המתאימות להחלמה, לצד ייעוץ רגשי והתנהגותי ואף חינוך לתזונה ראויה.

 

טיפול גמילה מהרואין

בין אם יצרת תלות בהרואין כדי לברוח מהצרות, ובין אם אתם הסביבה הקרובה של המשתמש – אל תתייאשו! פנו במהרה אל עמותת מעל הסם לעזרה מקצועית וליווי צמוד.

המלצות מטופלים

מתלבטים? זה מובן, אנחנו כאן לעזור לכם

קדימה, מלאו את הפרטים אנחנו כבר נדאג לכם להכל

תסמיני גמילה מהרואין

הרואין נכלל בקטגוריית הסמים הקשים. אמנם החומר הפעיל בסם משכך כאבים וגורם לתחושת אופוריה, רוגע, חוסר תיאבון ושלווה. עם זאת, מדובר בסם ממכר אשר השפעתו על הגוף מהירה וכך גם ההתמכרות אליו. בהתאם, גמילה מהרואין היא הכרחית – למרות ומשום שהיא משלבת קושי פיזי לצד צורך בשיקום נפשי וחברתי כולל. מוסד גמילה רנסנס-ויקטוריה מטפל בהתמכרויות מכל סוג בעזרת צוות רופאים מומחים, מדריכים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים בעלי ניסיון בטיפולי גמילה.

  • התהליך הראשון שעל המטופל לעבור הוא ניתוקו מסביבת חייו הקודמת על מנת שיוכל להתמקד בשיקום גופני ונפשי. לעיתים ההשפעה הסביבתית, הלחצים והחרדות הביאו את המכור לשימוש בסם ולהידרדרות. המכור יראה שיש חיים אחרים מעבר לחיפוש אחר המנה הבאה ושיש תקווה.
  • גמילה פיזית מהרואין והתנקות משאריות סם בגוף. זהו שלב ראשון וקשה בתהליך הטיפול בהתמכרות להרואין. שלב זה מלווה בהזעה מרובה, רעידות, כאבים בגוף, חום נמוך, שלשולים, תחושת קור תמידית ורצון עז לשימוש בסם, המכונה "קריז".
  • גמילה נפשית המבררת את הסיבות שהובילו לשימוש בסם, את הקשיים ויכולת ההתמודדות של המטופל עם שגרת חייו. המטרה בטיפול היא להחזיר למטופל את התקווה והאמון ביכולתו להשתקם ולחזור לחיים נורמטיביים, בשילוב ליווי לאחר הגמילה והשחרור. תהליך זה צריך לכלול הבנה שהגמילה מחייבת התנזרות מוחלטת מהרואין ומסמים בכלל לכל החיים.

תהליך גמילה מהרואין

בתחילת המאה ה-20 הרואין שווק בגרמניה כתרופה נגד שיעול (ואגב, השם "הרואין" נבחר על בסיס המילה heroisch, כלומר גבורה בגרמנית). עד מהרה התגלתה העובדה שהוא ממכר מאוד והשימוש הרפואי בו הופסק - אבל למרבה הצער אנשים רבים בכל רחבי העולם מתחילים להשתמש בחומר רב העוצמה, ומגלים שאי אפשר להיגמל ממנו ללא עזרת אנשי מקצוע (וגם אז מדובר בתהליך מורכב במיוחד). חשוב להדגיש שגם חשיפה אחת ויחידה לסם, שמשכך כאבים פיזיים ונפשיים ומוביל לתחושת אופוריה, עלול להוביל להתמכרות, ולכן העצה הטובה ביותר היא לא להתפתות אליו בשום סיטואציה. במקרה שכבר נוצרה תלות בסם האופיואידי החצי סינתטי, גמילה מהרואין במרכז עם ניסיון רב ויכולות מוכחות כמו רנסאנס ויקטוריה הוא הדרך היחידה לצאת ממסלול ההרס ולעלות על נתיב חדש ובריא.

התמכרות לסמים קשים – בואו נצא מזה

גמילה מהרואין אינה יכולה להתבצע בזמן קצר, כיוון שמדובר בחומרים שהגוף צריך ללמוד לוותר עליהם וזהו תהליך קשה. אף על פי שנדרשים מאמץ, השגחה, טיפול גופני ונפשי – זה אפשרי בהחלט. במרכז גמילה רנסאנס-ויקטוריה ישנם מדריכים אשר היו בעצמם מכורים בעבר והיום מסייעים לאחרים לעבור את התהליך. אין כמו מישהו שהיה שם, במקום הנמוך ביותר והצליח, על מנת להוכיח שזה אפשרי. אם אתם מעוניינים להיגמל אך חוששים שלא תוכלו לעמוד בתהליך, בואו לביקור במרכז שלנו, הכירו את הצוות ואת המדריכים ותראו שאפשר אחרת.

שיקום מקיף ויסודי

גמילה מהרואין היא אתגר פיזי ונפשי, ולמעשה גם חברתי ותעסוקתי - משום שהשימוש בסם מייצר הרס בכל מעגלי החיים. תוכנית הטיפול של מרכז רנסאנס ויקטוריה כוללת התייחסות מקיפה ומעמיקה לכל האספקטים הנ"ל, ומערבת גם את האנשים הקרובים לאדם שעובר את הגמילה על-מנת שיוכלו לספק לו סביבה תומכת לאחר היציאה מהמרכז. הליווי הצמוד של הצוות המקצועי נמשך אף הוא גם כשהאדם נקי מהסם וקיבל את הכלים הנחוצים לו כדי להתמודד עם המציאות הלא פשוטה שמחכה לו בחוץ. בזכות המחויבות המלאה והניסיון הרב אחוזי ההצלחה שלנו בגמילה מהסם האכזרי גבוהים במיוחד, לאורך זמן.

תסמונת גמילה מהרואין

  • תסמינים פיזיים - השלב הראשון של הגמילה מההרואין, זה שבמהלכו הגוף מתנקה, נחשב לאחד הקשים ביותר ומחייב השגחה צמודה של אחים ואחיות מקצועיים ומנוסים מאוד. בין הסימפטומים הבולטים: רעידות, בחילות חזקות, שלשולים, הזעת יתר, דופק מואץ ונשימה מהירה, לחץ דם גבוה, כאבי שרירים ועוד.
  • תסמינים התנהגותיים - ובפרט קושי לישון ודיכאון. בחלק מהמקרים מופיע גם אי שקט משמעותי.
  • כמיהה לסם - ה"קריז" עלול להיות חזק במיוחד. בחלק מתהליכי הגמילה מסם זה נעזרים בתחליפים כגון מתאדון, אם כי השימוש בו מחייב לאחר מכן גמילה ממנו. בכל מקרה חשוב מאוד להקפיד על ליווי צמוד של המטופל ולתמוך בו גם בפן הנפשי.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
אתם לא לבד, השאירו פרטים או התקשרו 1800205077
נשמח למילוי פרטים שיסייעו לנו טרם החזרה :)
תודה שפנית לרנסאנס-ויקטוריה, אנחנו כאן עבורך